Zorgverzekering studenten

De zorgverzekering voor studenten is een andere verzekering dan die voor andere mensen. Dat wil zeggen, er zijn verzekeraars die eigenlijk enkel en alleen als doel hebben om studenten zo goedkoop mogelijk te verzekeren. Vandaar ook dat dit een studenten zorgverzekering wordt genoemd. Dit is dus een zorgverzekering die voorziet in de minimale behoefte tot zorg. Over het algemeen zijn deze verzekeringen net als andere zorgverzekeringen nog uit te breiden met aanvullende zorg, maar ook deze is wat beperkt waardoor de kosten voor het geheel alsnog zeer laag kunnen worden gehouden. Dit is natuurlijk ideaal voor de gemiddelde student die weinig geld overhoudt.

Dekking

De dekking bij een zorgverzekering van studenten is uiteraard hetzelfde als die van een andere basisverzekering. Door de regering is bepaald welke zorg in de basisverzekering moet zijn opgenomen en dit is dus bij de zorgverzekering voor studenten niet anders. Verschillen zitten er wel in de aanvullende verzekeringen en we raden u dan ook aan eens goed te kijken wat daar precies de dekking is.

Kosten

Ondanks dat alle verzekeraars die zich richten op studenten een goedkope zorgverzekering aanbieden kan ook hier de zorgpremie per maand nog behoorlijk uiteen lopen. De zorgpremie vergelijken van deze verzekeraars is dan ook een logische oplossing om te zien bij wie u nu het beste uw zorgverzekering voor studenten kunt onderbrengen. Indien u het wel ziet zitten om zelf uw eigen risico wat op te hogen kan uw studentenzorgverzekering zeer goedkoop uitvallen en hoeft u slechts rond de 70 euro per maand te spenderen aan uw zorgverzekering. Zeker als u ervan uit gaat weinig tot geen zorg nodig te hebben is een verhoogd eigen risico niet gek om te verkiezen.

Previous post: